09 iulie, 2009

Ciuc, înc’-un chelner şi mă duc!

Atunci când vrea, „Evenimentul zilei” poate fi gazda unor investigaţii drăguţe. Colega Andreea A., de la acest cotidian, a mers la o terasă din Grădina publică Cişmigiu unde, din informaţiile sale, se practicau obiceiuri ciudate. Desigur, ciudate pentru Occidentul civilizat, nu pentru târgul balcanic Bucureşti, unde e din ce în ce mai greu să găseşti o cârciumioară curată, cu bere ieftină şi personal amabil. Ziarista a verificat ciudăţeniile de la Restaurantul Debarcader Cişmigiu (acolo, chelnerul adăuga bacşişul direct în nota de plată şi muta mai spre „dos”, clienţii care nu mâncau), s-a întors la redacţie şi a scris un articol. BLOGpeBLOC apreciază articolul „Bacşiş obligatoriu, pe bon, la o terasă din Cişmigiu” ca fiind un articol foarte bun, care ar putea să demoleze cu succes şandramaua cu pretenţii de restaurant. Cel mai mult, însă, BLOGpeBLOC a fost încântat de conţinutul notei de plată: conform bonului, la masa colegei Andreea au fost „stinse”, pe parcursul documentării, şase beri. Când vezi aliniate bericioaicele astea pe hârtie, te întrebi: Andreea o fi stat singură la masă? Că din informaţiile BLOGpeBLOC, Văcăroiu tot aşa a început (cu şase beri), iar acum e şef la Curtea de Conturi.