24 martie, 2010

Băieţii încurcă-poze de la "Adevărul"

Cel mai mişto este când un ziar încurcă fotografiile, pe la Secretariat, pe la reporter sau pe la redactorul-şef. La "Adevărul" există fo câţiva sub-şefi şi mai multe „bisericuţe” de redacţie. Cu toate că există atâţia vigilenţi, erorile curg. BLOGpeBLOC redă mai jos un Comunicat (haios) al muribundului CFR. Comunicatul, credem noi, nu va fi preluat şi de ziarul "Adevărul". Documentul susţine, practic, că doar unii „meseriaşi” de la „Adevărul” pot introduce o poză cu un "tren-săgeată” în locul unei poze cu un tren personal (foto drpt., Arhiva "Adevărul"). Din fericire, băietii ăştia pot încurca pozele cu trenuri doar atunci cand lucrează cu poze cu trenuri. Restul e tăcere. Propunerea ca jurnaliştii care au ales poza să efectueze un stagiu de specializare la CFR ar fi de ignorat: e prea bine la mogul pentru ei şi, în plus, există riscul să-i confunde ministrul Radu Berceanu şi să-i disponibilizeze odată cu ceilalţi ceferişti.
“Referitor la fotografia publicată astăzi, 24 martie 2010, de Adevarul.ro şi care ilustrează articolul „Dezastru pe calea ferată: Un tir a fost lovit în plin de un tren”, SNTFC CFR Călători face precizarea că trenul din fotografie nu a fost implicat în accidentul feroviar petrecut ieri între staţiile Târnăveni şi Sovata. CFR Călători consideră că ilustaţia articolului nu numai că nu redă realitatea de la locul incidentului, dar aduce şi prejudicii de imagine operatorului naţional de transport feroviar de călători, deoarece tipul de material rulant este utilizat numai de CFR Călători şi apare şi sigla companiei.
SNTFC CFR Călători face precizarea că trenul implicat în incidentul feroviar de ieri aparţine unui operator privat şi consideră că difuzarea acestei fotografii, în care apare un automotor Desiro („Săgeata Albastră”), în loc de imaginea trenului privat, nu numai că afectează negativ imaginea companiei noastre, dar, involuntar, transmite un sentiment de nesiguranţă opiniei publice. (Sursa: Biroul de Presă CFR Călători/ Ministerul Transporturilor )”