16 iunie, 2010

In atenția foștilor angajați de la ZIUA: cereți restanțele salariale (și) prin Fondul de Garantare!

Dacă (previzibil) procesul de faliment al fostului ziar ZIUA se va prelungi, BLOGpeBLOC opinează că oamenii de presă aruncați ȋn stradă de trustul lui Vântu (de la ZIUA, spre exemplu, dar și Gardianul etc) ar putea face solicitări către Fondul de Garantare, gestionat prin AMOFM București. Fondul poate să achite salariile- restanță din Carnetul de Muncă, respectiv, cele compensatorii. Dealtfel, surse din conducerea Agenției ne-au declarat că foștii angajați de la compania Rodipet și-au rezolvat parte din problemele financiare prin acest Fond. Pentru ȋnceput, ziariștii trebuie doar să ȋnregistreze la Cabinetul lichidatorului desemnat (pentru cazul ZIUA, este av. Cristian Siliște), o solicitare ȋn acest sens. Prin lege, lichidatorului are obligația să ȋnainteze către Fond ștatele de salarii și celelalte documente contabile
necesare efectuării plăților. Vor fi necesare de asemenea, ultima sentință (autentificată) din proces și solicitarea ȋntregistrată la Biroul lichidatorului desemnat de instanță. BLOGpeBLOC vă oferă si un model de cerere către lichidator:
"Subsemnatul.., fost salariat al ZIUA SRL in calitate de creditor cu suma de... RON, cum rezultă din Tabelul creditorilor publicat ȋn Buletinul Insolvenței nr. 2910/ 2010, vă solicit prin prezenta NOTIFICARE să procedați la efectuarea demersurilor necesare pentru achitarea creanțelor salariale din Fondul de Garantare constituit special ȋn acest sens, ȋn temeiul dispozițiilor Legii 200/ 2006. In acest sens, evidențiez faptul că, ȋn acord cu prevederile art. 2 „din Fondul de garantare se asigură plata creanțelor salariale ce rezultă din contractele individuale de muncă și din contractele colective de muncă ȋncheiate ȋntre salariați și angajatorii impotriva cărora au fost pronunțate hotărâri judecătoresti definitive de deschidere a procedurii insolvenței…”. Pentru ca demersul dvs să fie incununat de succes, vă solicit să dați eficiență dispozițiilor Legii 200/ 2006 și să depuneți la Agenția Teritoriala de Ocupare a Forței de Muncă a Municipiului Bucuresti toate documentele necesare. In speranța soluționării cât mai urgente a situației intervenite, aștept răspunsul dvs pe adresa… , până la data de… Data, Semnătura..."
Succes in continuare!
Foto: In curtea de la "ZIUA" au rămas cățelul ex-directorului Pâlșu, care mănâncă o oaie pe săptămană si porumbeii, care se pregătesc să emigreze spre curtea ziarului “Puterea”