29 septembrie, 2010

Dedicaţie pentru guguştiucii de la Mediafax: Cristian Tudor-Popescu a cenzurat articole de presă dar vorbeşte cu nesimţire despre “libertatea presei”

Cât de lipsit de onoare poţi să fii ca să deplângi “libertatea presei” tocmai tu, cel acuzat că a cenzurat un articol de presă? Odinioară, reporterii de la Academia Caţavencu au strâns bani ca să-i cumpere un costum lui Cristian Tudor-Popescu (foto). Azi, nu mai poate face nimeni o colectă pentru o jucărie care să–i atragă atenţia acestui om şi să nu mai dea interviuri despre libertatea presei?
Exemplul ziariştilor de la ZIUA sau Gardianul, aruncaţi ȋn stradă fără salarii şi fără ca deontologi precum individul ăsta dubios numit Cristian Tudor Popescu (“Gândul”) să protesteze cu spume la botic, ne explică totul. Uite ce declara individul amintit pentru Mediafax: “O "Lege a jurnalistului" ca şi cea propusă de deputatul PNL Ioan Ghişe "ar avea un efect devastator asupra presei, asupra libertăţii ei, câtă mai este".” Care presă, Cristian Tudor
Popescu? Aceea ȋnchisă de amicul Vântu? Dar mai există presă ȋn România, dincolo de 2-3 tabloide? A sărit acest poltron de Tudor-Popescu ȋn apărarea ziariştilor de la “ZIUA”, aruncaţi ȋn stradă? Bine că a sărit de c…r ȋn sus când a fost ridicat Vântu, fiindcă se ȋncălcau nu mai ştim ce drepturi fundamentale ale omului, nu? Să nu vină să vorbească acum despre “libertatea presei” tocmai acest jenant Tudor-Popescu, care nu demult, era acuzat de Liviu Avram (aflat atunci la “Cotidianul”) că i-a cenzurat esenţial un articol politic.