22 martie, 2011

Adrian Severin și onoarea lui de 12000 de euro

Actualul Adrian Severin nu va putea oferi niciodată dovezi concrete că reprezintă acel val nou din politică pe care l-ar fi meritat România. Faptul că PSD ȋl prezintă pe acest om ca fiind un reprezentant al elitelor sale descrie foarte bine ȋn ce hal a ajuns acest partid. Simplul fapt că vorbești fluent limba engleză și că ȋți mănânci tocănița de pe avion fără să-ți pătezi cravata (așa cum, probabil, reușește Severin) nu oferă și garanția că el, Severin, poate reprezenta o

națiune. Concret, BLOGpeBLOC se vede confirmat din nou, ȋn pozițiile pe care le-a avut ȋn ultimul timp. Cum? Reamintind că zilele acestea, trei europarlamentari, printre care si Adrian Severin, au fost dispusi "sa-si vanda serviciile" contra unor sume de bani unor jurnalisti ai ziarului britanic "Sunday Times" care pretindeau ca se ocupa cu actiuni de lobby (sursa AFP). Reporterii au propus mai multor membri ai Parlamentului European sa le plateasca 100.000 de euro pe an in schimbul unor amendamente a caror adoptare ar fi fost promovata de respectivii deputati. Trei dintre alesi, printre care Adrian Severin, au acceptat. Adrian Severin, membru al Grupului Socialistilor si Democratilor, a trimis un mesaj falsilor lobby-isti. "Numai pentru ca sa va aduc la cunostinta ca amendamentul pe care il doriti a fost depus la timp", arata europarlamentarul. Putin dupa aceea, el a trimis o factura de 12.000 de euro pentru "servicii de consiliere", rmai noteaza AFP. Am scris mai demult despre numitul Adrian Severin și considerăm că, In actualul context, faptul că el refuză demisia este compatibil cu lipsa de onoare. (foto BpB) (articol publicat pe 1 iunie 2009, BLOGpeBLOC)
Adrian Severin, "osul" la muncă. De preferat, în ţară.
"Individul din imagine (foto dreapta, deasupra staţiei GPL, având traversarea interzisă, că e roşu) se numeşte Adrian Severin. Are ca "locomotivă" o structură cu mulţi bani numită PSD. N-am auzit de acest Severin să vină cu un om în zdrenţe la televizor şi să spună: “Priviţi acest om, îi cumpăr un costum!”. In schimb, acest individ poate vorbi până la leşin, la tembelizor (la Antena 3, de exemplu, care nu mai are monser specialisti). Merci, Severin, asta poate şi nea Ion de la colţul străzii! Ca ministru de Externe, Severin n-a reuşit decât să-şi aducă un val de critici. La un moment dat, a ameninţat cu o celebră “listă a lui Severin”, plină cu "ofiţeri": întrebaţi-l dacă a avut bărbăţia să o dea publicităţii! Ce-o mai vrea el acum? Mai nou, omul nostru critică raportul pe justiţie al Comisiei Europene. “Adrian Severin a atacat dur sâmbătă modul în care instituţiile de la Bruxelles realizează Raportul de ţară pe Justiţie” (ziarul ZIUA). Ca om "cenuşiu" ce se manifestă, devine vizibil că individul critică acolo unde ştie el că nu-i risc. Europenii au, credem noi, prea multă eleganţă ca să-l bage în seamă, la acuze de rit mioritic. In România, sistemul judecătoresc n-a reuşit, practic, nicio condamnare adevărată (în ultimii 20 de ani), în ceea ce priveşte marea corupţie, dar severinul nostru "cenuşiu" ar zice că e vinovată tot Coana Europa pentru asta. Curat româneşte. Individul vrea acum salariu ca parlamentar european. Onest, BLOGpeBLOC îşi sfătuieşte publicul să nu-şi strice votul pe lista care îl conţine pe Severin. Din punctul nostru de vedere, Severin ar trebui să stea acasă şi să pună "osul" la muncă: vorbeşte fluent limba engleză, deci ar putea fi un interpret excelent pentru Mircea Geoană. La vreo negociere din Moscova."